Ga naar inhoud

Open Monumentendag

Op zaterdag 10 september zetten 19 panden hun deuren van 11.00 tot 16.00 uur voor u open. Dit jaar is er extra aandacht voor Harlinger tegels. Die zijn bijvoorbeeld volop te vinden in de bodekamer van het stadhuis en in het dubbelpand Zuiderhaven 2-4 van Vereniging Hendrick de Keyser. Maar ook de particuliere panden Zuiderhaven 55b en Zoutsloot 53 zijn aanraders. De eigenaren vertellen bezoekers met passie over het ambachtelijke product dat onze stad in vroeger eeuwen tot een groot exporteur maakte. Bovendien zijn er ook tal van leuke activiteiten; die vind je hier beneden. 

Lezing/rondleiding NS-station

Vorig jaar herkreeg het stationsgebouw uit 1863 zijn oude glorie. Ook de perronkappen zijn gerestaureerd. Hoe breng je een station uit 1863 weer bij de tijd? Restauratie-architect Jitse de Hoogh vertelt je er alles over.

Lees meer over Lezing/rondleiding NS-station

Muziek in de kerk

Loek van der Heide (zang) en Oeds Wijnsma (piano) trakteren je in de Doopsgezinde kerk op liederen uit de cyclus ‘Tit for Tat’ van Benjamin Britten en op aria’s van G. Verdi en G. Rossini.

Lees meer over Muziek in de kerk

Workshop ‘Tegel op canvas’

Een workshop in het Hannemahuis, voor kinderen vanaf 6 jaar. Zelf aan de slag, in de eeuwenoude traditie van het Harlinger tegelschilderen.

Lees meer over de Workshop ‘Tegel op canvas’

Demonstratie Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek

In onze winkel laten we zien hoe tegels gemaakt en geschilderd worden op authentiek wijze. Van het handmatig op maat snijden, glazuren tot het schilderen van tegels. Er is de hele dag een plateelschilder aanwezig. Ook kunt je jouw antieke tegels en aardewerk laten taxeren.

Lees meer over Demonstratie Harlinger Aardewerk & Tegelfabriek

Stadswandeling

De Stadsgidsen nemen je mee op pad, en pakken her en der wat tableaus van Harlinger tegels mee. Die zijn namelijk niet alleen in panden, maar ook in gevels te zien.

Lees meer over de Stadswandeling

Inloopmiddag Oud Harlingen

Oud Harlingen wil graag meer bekendheid geven aan onze hun vereniging en waar zij voor staan. Er is gelegenheid om hun uitgaven te kopen en waar nodig geeft men je advies op gebied van monumentenzorg en - natuurlijk niet te vergeten -  het Klein maar Fijn fonds.

Lees meer over de Inloopmiddag Oud Harlingen

Bezichtig de monumenten - Tijdens de Open Monumentendag 2022