Kitesurfen in Harlingen

Ben jij als gevorderde kiter op zoek naar een rustige locatie om te kitesurfen in Friesland. Neem dan een bezoekje aan Harlinger Strand. Het strand van Harlingen is direct verbonden aan de Waddenzee. Met zandstrand, hier en daar wat schelpjes en een bodem van zachte slib is het dé ideale plek om te kiten. Waar wacht je nog op? Maak meters langs de kust in de zoute Waddenzee.

Bijzondere locatie

Het strand is gelegen aan de unieke zeehavenstad Harlingen. Aangezien het strand van Harlingen rustig is, kun je hier ontspannen een dagje kiten. Harlingen grenst aan de Waddenzee. Daarom is het niet aan te raden om als beginner het zoute water te betreden. De golven en redelijke stroming kunnen voor kiters met minder ervaring namelijk lastig zijn. Houd er ook rekening mee dat je op deze locatie goed moet zijn in hoogte lopen (upwind).

Dit moet je weten

Het is goed om te weten dat er niet langs de hele kust gekitesurft mag worden. Kiten mag, binnen de speciaal geplaatste gele boeien, van 1 april t/m 31 augustus. Dit gebied wordt ook aangegeven op de kaart. Harlingen is gelegen aan de Waddenzee, waardoor de waterstand afhankelijk is van de getijde. Het is voor kiters dan ook gunstig om twee uur voor of twee uur na hoogwater de zee te betreden. Kom je met hoogwater kiten, dan bestaat de kans dat je niet overal kan staan. Als het water te laag staat kun je kniediep in het slik komen te staan. De vaarbare windrichtingen zijn Noordwest, West en Zuidwest.

Parkeren

Harlingen is makkelijk bereikbaar, zowel in de auto als met het openbaar vervoer. Wil je met de auto naar de kitespot rijden? Parkeer je auto dan op het parkeerterrein onderaan de Westerzeedijk. Hier heb je genoeg ruimte en kun je je auto gratis parkeren. Loop over het trappetje naar de andere kant van de dijk en voilà, je bent op je kitesurf bestemming.

Harlingen ontdekken

Na de hoge golven, het zoute water en een hoop inspanning is het ook fijn om even te ontspannen. Wandel langs de dijk en ontdek wat Harlingen jou te bieden heeft. Geniet van een warme chocolademelk met een toef slagroom of kies op een warme zomerdag voor een verkoelend ijsje.