Ga naar inhoud

Vlootdag Harlingen

Kom en ontdek de maritieme pracht van Harlingen tijdens onze jaarlijkse Vlootdag! Op 13 april 2024 van 11:00 tot 17:00 wordt de havenstad Harlingen weer tot leven gebracht tijdens de veelbelovende Vlootdag. Dit sprankelende maritieme evenement brengt een eerbetoon aan de rijke nautische geschiedenis van de stad en de hedendaagse maritieme wereld.

Ontdek het varend erfgoed

Al dertig jaar lang openen de inwoners van Harlingen, samen met talloze bezoekers van buiten de stad, het vaarseizoen met een spetterende Vlootdag. Ook dit jaar belooft het weer een fantastische start te worden, met als thema 'Varend Erfgoed'. Langs de schilderachtige Zuiderhaven wacht de legendarische Bruine Vloot op jou. Hier kun je genieten van de bruisende Bonte Markt, live muziek, ambachtelijke demonstraties en informatieve stands over de schepen. Trots presenteren verenigingen zich op de schepen, waar tevens een overvloed aan activiteiten voor kinderen plaatsvindt.

Maar er valt nog veel meer varend erfgoed te ontdekken in Harlingen. De voormalige mijnenveger Sittard ligt aangemeerd langs de historische Oude Buitenhaven. Een korte wandeling verder brengt je naar de Witte Swaen, het schip van Willem Barentsz. Beide schepen staan open voor bezoek, want de zeekadetten en ervaren gidsen vertellen je graag meer over de geschiedenis van deze schepen. En wie weet zie je op dat moment zelfs de Holland uitvaren of aanmeren. Mis deze unieke ervaring niet!

Parkeren tijdens de Vlootdag

Tijdens de Vlootdag kun je dit jaar gratis parkeren op de Westerzeedijk van 08.00 tot 00.00 uur. Daarnaast kun je je auto kosteloos parkeren op langparkeerterrein P3, gelegen naast de Harlingerstraatweg 92. Vanaf dit punt is er een gratis pendelbusdienst beschikbaar naar de Waddenpromenade. Vanaf de Waddenpromenade wandel je gemakkelijk naar de Zuiderhaven. Let op dat het langparkeerterrein P3 om 20:00 uur sluit. 

Als je liever ergens anders wilt parkeren, is dat mogelijk. Houd er echter rekening mee dat alle andere parkeerplaatsen betaald parkeren zijn.

Agenda - van Harlingen