Ga naar inhoud

De vereniging

Ontstaan van Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is op 28 maart 2018 ontstaan uit een fusie tussen de Harlinger Ondernemers Vereniging, Koninklijke Horeca afdeling Harlingen en Stichting Harlingen Promotion. Door het samenvoegen van deze drie organisaties is een nieuwe vereniging ontstaan. Ondernemend Harlingen heeft sinds de fusie nog altijd een groeiend aantal leden. Deze leden zijn werkzaam in de handel, nijverheid, industrie, zakelijke dienstverlening, horeca en vrije beroepen.

Voor elkaar

Ondernemend Harlingen is belangenbehartiger voor alle ondernemers uit Harlingen en haar directe omgeving. Ook voor starters. We informeren, verbinden, adviseren, inspireren en geven voorlichting.

Wij houden ons bezig met thema’s die voor ondernemers in Harlingen en haar directe omgeving van belang zijn. Ondernemers willen namelijk redelijkheid bij lokale belastingen en milieueisen, een goede bereikbaarheid, veiligheid, leefbaarheid en een heldere economische visie.

Om dit te realiseren is een goede samenwerking tussen ondernemers noodzakelijk, maar ook tussen ondernemers en de lokale overheid en andere organisaties. Als goed georganiseerde ondernemersvereniging kunnen wij als één volwaardige gesprekspartner naar buiten treden. Want samen sta je sterker. Bovendien bereikt een collectief meer. Het bundelen van krachten is wat ons betreft dé aangewezen manier voor een gezond ondernemersklimaat en dit begint bij een gezonde ondernemersvereniging.