Shoptip: 6x leuke winkels voor kerstcadeaus in Harlingen

Redactie Harlingen Welkom aan Zee

Op zoek naar mooie, unieke cadeaus voor de feestdagen? In de sfeervolle winkelstraten van de historische binnenstad van Harlingen ben je aan het juiste adres. Wij tippen 6 leuke winkels voor kerstcadeaus.

Pop Up Kerstwinkel

Een uniek kerstcadeautje kopen voor een dierbare of gewoon jezelf eens verwennen? Je bent van harte welkom om de leukste kerstcadeautjes te kopen bij Pop Up Kerstwinkel op Hoogstraat 14 in Harlingen. Bij het horen van de melodieën van nostalgische kerstmuziek, het ruiken van een aangename geur van diverse geurkaarsjes en het zien van sprankelende lichtjes, ben jij geheel omringd in een authentieke en gezellige kerstsfeer. Je kunt er een verzameling van brocante spulletjes vinden, zowel romantisch als stoer, die variërend zijn van de jaren 1900 tot 1980. Zo heeft de winkel o.a. kerstversiering, oude stolpen, stoere kisten en oud servies als collectie. Het is net alsof je je bevindt in de vroegere tijden. Een stukje smoek, pure gezelligheid en de voortreffelijke warmte zijn vooral op te merken tijdens je bezoek, en dat is nou net zo belangrijk in deze tijd.

Salon & Parfumerie RONA

Bij Salon & Parfumerie RONA, gevestigd in een honderd jaar oud rijksmonument in de sfeervolle winkelstraat de Voorstraat, kan je terecht voor hoogwaardige huidverzorging en parfums. Op zoek naar bijzondere parfum om cadeau te geven tijdens de feestdagen? Ga dan voor een romantische bloemengeur van Marly Parfums of een van de iconische geuren van Italiaans parfumhuis Gritti Parfums. De winkel is rijkelijk gevuld met wereldse parfums van exclusieve merken. Zin om jezelf in de watten te leggen? In de moderne, gezellige salon achterin de winkel geniet je van diverse beauty behandelingen met hoogwaardige producten van Bergman of Bernard Cassière.

Meer info over Salon & Parfumerie RONA

Atelier de Groot

Voor een ambachtelijk en duurzaam kerstcadeau ga je naar Atelier de Groot, gevestigd in de gezellige winkelstraat de Voorstraat in Harlingen. In de werkplaats maken broer en zus Jan Gerhard en Martha de Groot op ambachtelijke wijze leren riemen, armbanden en relatiegeschenken. Het leer is afkomstig van Europese looierijen, veelal familiebedrijven die al meerdere generaties bestaan, en is vaak gelooid met plantaardige looistoffen. Neem een kijkje in het atelier, zie hoe de riemen met de hand worden gemaakt van prachtige eerlijke materialen en ga naar huis met een uniek en lokaal kerstcadeau.

Meer info over Atelier de Groot

Koks en Keukenmeiden

Wil je iemand verrassen die de sterren van de hemel kookt? In de bijzondere kookwinkel Koks en Keukenmeiden haal je je hart op met een uitgebreide collectie duurzame kook- en lifestyle producten. Wie de winkel binnenstapt wordt direct omringt door mooie dingen: je komt binnen in een portaal waarvan de muren door viltkunstenares Claudy Jongstra zijn bekleed met een door Sint Jans kruid geverfd vilt. Ook de rest van de winkel heeft een sfeervol interieur en is rijkelijk gevuld met kwalitatieve producten met uitstraling. Koks en Keukenmeiden bevindt zich in een prachtig monumentaal pand in de historische binnenstad van Harlingen.

Meer info over Koks en Keukenmeiden

Binnen en Buiten Harlingen

Op zoek naar stoere en tijdloze items voor binnen en buiten om cadeau te doen tijdens de feestdagen? Bij de unieke concept winkel Binnen en Buiten Harlingen, gevestigd in de gezellige winkelstraat de Voorstraat, slaag je gegarandeerd voor een bijzonder kerstcadeau! Met een breed assortiment aan tafels en krukjes, lampen, tuingereedschap, vuurschalen, vloerkleden en kussens is er voor ieder wat wils. In de winkel van Binnen en Buiten vind je producten van goede kwaliteit en die vaak ambachtelijk gemaakt zijn. Vragen? In de winkel helpen ze je graag met het vinden van een passend cadeau om te geven of voor jezelf.

Meer info over Binnen en Buiten Harlingen