Ook zonder de zon vermaak jij je in Harlingen

Welkom in dé zeehavenstad van Friesland! Een historische plek vol authentieke verhalen en verborgen schatten. In deze stad is altijd wat te beleven. Jong, oud, van ver weg of juist heel dichtbij. Je bent als bezoeker in Harlingen nooit uitgekeken. Voor ieder wat wils. Maar wat in Harlingen moet jij absoluut niet overslaan? Voor elke bezoeker zetten wij de belangrijkste locaties in een kort overzicht.

Heerlijk in de zon, genietend op het strand of op het terras. Wie in Harlingen komt weet wat een bijzondere geluksmomentjes dat zijn. Maar wat nou als je net een drankje hebt besteld en het weer slaat ineens om? Of als je een trip naar Harlingen hebt geboekt en onze Piet toch een foute weersvoorspelling heeft gedaan? Moet je je dan vervelen in onze stad? Zeker niet! Deze keer hebben we namelijk een overzicht van de leukste dingen in Harlingen die je kan doen, ook als het slecht weer is.

Het Hannemahuis

Wellicht het grootste nieuws van deze persconferentie: de terrassen mogen weer open. Dat betekent dat we weer kunnen genieten van een drankje in het centrum. De Grote Bredeplaats is de centrale plek als het om horeca met terras gaat. Tijd dus om bijvoorbeeld weer een bezoekje te brengen aan Eetcafé Nooitgedacht. Deze locatie staat bekend om het prachtige pakhuis waar het in is gevestigd, het vriendelijke personeel en vooral de gezelligheid. Wel vooraf reserveren en voor die beruchte bitterbal van Rutte weer naar huis.

Het Brouwdok

Ook als je liever uitkijkt over de Oude Binnenhaven kan je genieten van een hapje en een drankje. Zeezicht biedt haar gasten een heerlijk relax moment aan de haven. Ook dit pand heeft veel historie en maakt deel uit van de schatten van de stad. Onder het genot van je drankje kijk je uit op het nautische gevoel wat kenmerkend is voor Harlingen. Naast een uniek Grand Café is Zeezicht ook een hotel voor wie nog langer in de stad wil blijven.

Slapen in een kraan

Wanneer je toch in het centrum bent, zou je ook gebruik kunnen maken van een ander voordeel. Je hoeft namelijk geen afspraak meer te maken voor het bezoeken van een niet-essentiële winkel. We kunnen dus weer shoppen! Welke winkel je niet kan overslaan? HUUSWURK draagt bij aan een unieke sfeer in jouw huis. Deze producten moet je eigenlijk fysiek bekijken om het juiste gevoel erbij te krijgen. Een aanrader om een keer te bezoeken. 

Je bezoek aan Harlingen

Harlinger Aardewerk

Woon je in Harlingen of ben je bij iemand op bezoek? Ook dan is er goed nieuws. Het aantal thuisbezoekers op een dag is namelijk verhoogd naar maximaal 2. Zo kunnen jullie ongestoord bijkletsen. Nog niet uitgepraat en toe om wat te eten? Ook daarin heeft Harlingen veel te bieden. Restaurant Black Pearl bijvoorbeeld. Deze lokale eetgelegenheid brengt namelijk de caribische keuken gewoon bij jou thuis. De Caribische Proeverij voor twee personen zorgt voor een culinaire tocht over zee, terwijl je in de Friese zeehavenstad blijft. Ook leuk om in gedachten te houden als we weer uit eten mogen later.

Kookstudio 't Havenmantsje

Hoe mooi Harlingen ook is met daglicht, er is iets magisch als je door het historisch centrum loopt in de avonduren. Met de avondklok was dit enkel en alleen bestemd voor diegenen die hun huisdier moesten uitlaten. Hier is dus vernadering in gekomen. Vanaf eind april kan iedereen weer onbeperkt buiten zijn en dus ook een prachtige avondwandeling maken door de stad. Ook zo benieuwd hoe mooi bijvoorbeeld de oude vuurtoren is in de nacht? Het mag weer!

Agenda

Ontdek de zeehelden van Harlingen

Parkeren