Ga naar inhoud

No3 Gifts & Lifestyle

Harlingen, één van de Friese elf steden; de enige stad direct gelegen aan zee. De zee die de stad zo’n rijke historie en eigen karakter heeft gegeven en tot op de dag van vandaag de dynamiek brengt die Harlingen zo bijzonder maakt. Een stad met vele mogelijkheden voor zowel bedrijven, bewoners als bezoekers. Harlingen kent dan ook vele ondernemers met ieder een heel eigen verhaal. Hoe is het om te ondernemen in onze bijzondere havenstad gelegen aan zee?

Midden in het hart van Harlingen, op de Grote Bredeplaats, vind je de sfeervolle winkel Nº3 Gifts & Lifestyle. Eigenaresse Wytske de Vries verkoopt er onder andere leuke kleding, unieke interieur artikelen en gifts. Voor ieder is er wat wils. Hoe ervaart Wytske het ondernemen in Harlingen?

Van kapster naar winkeleigenaresse

Wytske de Vries begon haar carrière als kapster. Zij voerde 28 jaar lang dit beroep met veel passie uit in Arum, wat tevens haar woonplaats is. Ze begon de huidige winkel 5 jaar geleden in Harlingen, waar ze maar wat trots op is. “Mijn winkel is een echte beleefwinkel”, aldus Wytske. “Ik onderscheid mezelf door een mooi assortiment aan te bieden met sterke kledingmerken in het midden-hoog segment. Daarnaast verkoop ik gifts die niemand anders in Harlingen aanbiedt, zoals een tegeltje met de Harlinger vuurtoren of unieke buitenkussens.”

‘Hoewel ik niet in Harlingen woon, voelt het als thuis’

- Wytske de Vries

De start van de beleefwinkel

Een aantal jaar geleden werd Wytske door een kennis gevraagd om samen een winkel in Franeker te beginnen. “Het idee was een soort pop-up store. Maar ik had er niet alle tijd voor, omdat ik ook nog kapster was met een eigen kapsalon. Ik kwam erachter dat ik het heel leuk vond om een winkel te onderhouden. Ik heb het kappersvak en de retail eerst nog een paar jaar gecombineerd. Toen de winkels in Franeker en Harlingen goed begonnen te lopen, heb ik de keus gemaakt om te stoppen met mijn kapsalon.”

Nu heeft Wytske haar winkel permanent in Harlingen en niet meer in Franeker. “Dit komt omdat ik en mijn compagnon op 1 april 2021 de samenwerking hebben stopgezet. Ik ben toen alleen met de winkel in Harlingen doorgegaan. Hoewel ik niet in Harlingen woon, voelt het wel als thuis.

Ondernemen in Harlingen

Ondernemen in de historische binnenstad van Harlingen is een feestje, en dat komt vooral door de mensen. “De klanten die in mijn winkel komen maken het ondernemen in Harlingen extra leuk. Het fijne van Harlingen is dat er veel toeristen komen. Deze mensen hebben oprechte interesse in Harlingen door de unieke ligging aan het Waddenzee Werelderfgoed en de aanwezigheid van veel historische panden. Veel van mijn klanten leer ik goed kennen en komen op regelmatige basis terug.”

‘Mijn klanten maken het ondernemen in Harlingen extra leuk’

- Wytske de Vries

Ook de reacties van Harlingers, omwonenden en toeristen op de winkel van Wytske zijn erg positief. “Veel mensen vinden mijn winkel erg mooi, vooral de sfeer en de authentieke balken worden vaak genoemd.” Naast de goede reacties over de winkel is Wytske ook erg toegankelijk naar haar klanten toe, wat zorgt voor bijzondere situaties. “Een toerist had een jas in mijn etalage gezien, maar had spijt dat ze die jas niet gekocht had. Ze belde me op en ik heb de jas voor haar achteruit laten hangen. Maar ik krijg ook vragen via mijn sociale media om producten op te sturen. En er willen zelfs mensen van omliggende dorpen graag omrijden om mijn winkel te bezoeken.”

 

Waarom je Nº3 Gifts & Lifestyle moet bezoeken als je in Harlingen bent

“In de winkel komt persoonlijkheid terug. Alles is op elkaar afgestemd, zelfs de kleinste details. Deze aandachtspunten, zowel klein als groot, zijn de kracht van de winkel. Daarnaast speel ik in op de verschillende seizoenen en probeer ik het hele jaar mensen te prikkelen. Het hele jaar door is bij mij hoogseizoen. Zo bied ik buitenkussens in de zomer aan en kerstpakketten rond de feestdagen. Maar ook de rest van mijn aanbod is uniek en met zorg uitgezocht. Bij mij zie je alleen de beste merken terug. Ik zie de winkel als mijn tweede thuis, en dat merk je in alles.”

Andere interessante blogs