City Centre Hotel Harlingen

Hotel Harlingen is gelegen in de gezellige binnenstad van Harlingen. Een karakteristieke Friese havenstad met haar vele bezienswaardigheden en leuke winkeltjes op loopafstand. Betaalde parkeermogelijkheid om de hoek.

Geschiedenis
Een onbekend pand, over Voorstraat 18 is niet veel opgetekend, maar het leuke is dat in de geschiedenis van Voors…

Hotel Harlingen is gelegen in de gezellige binnenstad van Harlingen. Een karakteristieke Friese havenstad met haar vele bezienswaardigheden en leuke winkeltjes op loopafstand. Betaalde parkeermogelijkheid om de hoek.

Geschiedenis
Een onbekend pand, over Voorstraat 18 is niet veel opgetekend, maar het leuke is dat in de geschiedenis van Voorstraat 16 heel veel informatie over nummer 18 uit de eerste jaren van de achttiende eeuw stamt. De proclamatieboeken melden telkens wie de buren waren op het moment dat nummer 16 weer eens in andere handen overging. Nadat het pand door verschillende voorname families bewoond is geweest, werd gedurende de periode tot 1900 in het pand een sigarenfabriek gevestigd. Het heeft tevens enige jaren als dependance van het naastgelegen ‘Oranje Hotel’ dienst gedaan. In de jaren voor de tweede wereldoorlog werd in Voorstraat 18 de Friesche Bank gevestigd en in 1934 overgenomen door de Amsterdamsche Bank. De overblijfselen hiervan zijn nog steeds terug te vinden in de vorm van de originele kluis welke in de bar staat. Tijdens de tweede wereld oorlog diende het pand ook als huisvesting van Duitse officieren. Na de bezetting kwam de fusie met de Rotterdamse Bank en werd de AMRO bank geboren. In de voorste kamer en op de tussenverdieping zijn daar nog altijd aanwezige kluizen. In 1971 kocht de waddenvereniging het pand Voorstraat 18 en begin jaren ‘90 het pand Voorstraat 16. Goti Monumenten BV kocht beide panden in 2008. In eerste instantie was het plan met beide panden, om er een appartementencomplex van te maken. Mede door de geschiedenis van Voorstraat 18 als Oranje Hotel, en geïnspireerd door de unieke sfeer en ligging van het pand en de schitterende binnentuin, is er uiteindelijk besloten om de plek een openbare functie te gaan geven.

Hotel Harlingen 

In zowel het renovatie plan van de oude panden als tijdens de inrichting van het Hotel staat design en detaillering in vorm, kleur en materiaal altijd voorop. Zo hebben we gekozen voor houten baden en zijn de badkamers betegeld met de oude witjes. Elke kamer heeft zijn eigen bijzonderheden. De een heeft een heerlijk knusse bedstee, de ander televisie bij het bad. Alle kamers zijn ruim en licht, hebben grote comfortabele bedden, vloerverwarming in de badkamer en beschikken over dimbare led-verlichting. Alle kamers hebben tevens hun eigen unieke uitzicht, over de winkelstraat of de stadsdaken. Ook niet onbelangrijk is de goede isolatie, die ervoor zorgt dat uw nachtrust niet verstoort zal worden door geluiden van buitenaf.

Het ontbijt
Een uitgebreid ontbijt om de dag goed te beginnen! Verse broodjes, heerlijke koffie, versgeperste jus d’orange en dagverse producten op ons ontbijtbuffet! Een eitje erbij? Gekookt liggen ze voor u klaar. Heeft u ze liever anders, dan wordt dit a la minute vers voor u klaargemaakt.

Dagelijks kunt u bij ons van 07.00 uur tot 10.30 uur ontbijten. Allergieën, diëten of speciale wensen? Laat het ons weten! Het ontbijt zit bij ons altijd bij de kamerprijs inbegrepen.

Wij zien u graag bij Hotel Harlingen!