Tulpen op blad en voeten

Tulips Are Calling Me

Op de Dag van het Wad, zaterdag 26 juni 2021, opent Annelies Hornstra een expositie rond ons nationale icoon in Het Brouwdok in Harlingen. Een…

Lees verder

Op de Dag van het Wad, zaterdag 26 juni 2021, opent Annelies Hornstra een expositie rond ons nationale icoon in Het Brouwdok in Harlingen. Een ode aan de tulp met tulpenbier, verrassende objecten en filmpjes via QR codes. Annelies heeft iets met tulpen. Dat resulteerde vorig jaar in een eerste batch tulpenbier, zelf gebrouwen in Het Brouwdok. Bij volle maan. Ze wilde graag een bier met een boodschap maken, bier met een verhaal. De één noemt het een roeping, de ander een missie. “Als je bedenkt wat er allemaal in een tulpenbol ligt opgeslagen en hoe in korte tijd zo’n prachtige bloem voor zoveel blijheid zorgt. Wereldwijd. Daar ‘mocht’ ik iets mee doen”, vertelt ze. Dat werd tulpenbier. En nu een expositie. Om haar verhaal nog meer accent te geven. Eigenwijs? Annelies noemt het zelf ‘op eigen wijze’. En dat zie je terug in de expositie Tulips Are Calling Me.

De aanwezigheid van een lelijke eend op de kade onderstreept de start van de expositie. De Deux Chevaux beschilderd met tulpen staat hier slechts op de Dag van het Wad.

De expositie is te zien van juni tot en met augustus in havenbrouwerij Het Brouwdok aan de Nieuwe Willemskade in Harlingen (openingstijden zie www.hetbrouwdok.nl).

Lees minder

Wanneer

  • dagelijks t/m 30 september 202111.00 - 23.00 uur

Locatie

Neem alvast een kijkje